Τι είναι η «ΜΕΛΙΣΣΑ»
Ο επίσημος τρόπος για να σας συστηθούμε είναι ότι, «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με αντικείμενο την παιδική προστασία για κορίτσια. Εποπτεύεται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης και επιχορηγείται κατά ένα μικρό ποσοστό από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ποια είναι όμως πραγματικά «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»;
Είναι μια μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά. Μια αγκαλιά που κλείνει μέσα της τα παιδιά εκείνα που ξέχασαν να χαμογελούν, τα παιδιά που είναι τρομαγμένα, τα παιδιά που είναι μόνα. Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από πολύ τρυφερή ηλικία τα στερήθηκαν. Είναι ο φορέας που ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921, και δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη.
Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα…
ΝΕΑ
Η ιστορία μας
Το 1922 δέχεται τα πρώτα ορφανά παιδιά από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Ορφανοτροφείο Σμύρνης.
Το 1940 μετά από εντολή της Γενικής Διοίκησης Μακεδονίας τα αγόρια μεταφέρονται σε άλλα Ιδρύματα και η «ΜΕΛΙΣΣΑ» υποδέχεται τα κορίτσια από το «Άσυλο Θηλέων». Έκτοτε η «ΜΕΛΙΣΣΑ» συνεχίζει τη λειτουργία της ως Ορφανοτροφείο Θηλέων.
Το 1941 το κτίριο της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ» καταλαμβάνεται από τους Βουλγάρους και τα παιδιά υποχρεώνονται να μεταφερθούν σε άλλα οικήματα.
Το 1945 η «ΜΕΛΙΣΣΑ» επιστρέφει στο κτίριο της, στο νεοκλασικό της οδού Βασ. Όλγας 36.
Το 1973 με Βασιλικό Διάταγμα το Σωματείο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» ιδρύει το Ίδρυμα.
Το 1977 μετά από ζημιές στο νεοκλασικό της Βασ. Όλγας 36 το Ίδρυμα μεταφέρεται στο Πανόραμα, ενώ το Σωματείο συνεχίζει να διατηρεί το γραφείο του στο ίδιο κτίριο.
Το 1995 η Ακαδημία Αθηνών απονέμει έπαινο στη «ΜΕΛΙΣΣΑ» εκτιμώντας την προσφορά και το έργο της.
Το 2011 η «ΜΕΛΙΣΣΑ» συνεχίζει να στέκεται δίπλα στα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, βασιζόμενη στις σύγχρονες ψυχοκοινωνικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις.
Η αποστολή μας
Να νιώσουν ότι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια, ώστε να παρακινηθούν να είναι ενεργά μέλη στην κοινή ζωή μέσα στη Στέγη.
Αγωνιζόμαστε καθημερινά να εξασφαλίσουμε την υλική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική τους κατάρτιση και την πνευματική τους καλλιέργεια.
Μας ενδιαφέρει όχι απλά να προσφέρουμε στέγη, τροφή και περίθαλψη αλλά να δούμε το κάθε παιδί σαν ξεχωριστή προσωπικότητα και να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.
Τα παιδιά μας παρακολουθούν τα δημόσια σχολεία ανάλογα με την ηλικία τους και είμαστε δίπλα τους για να παρέχουμε ενισχυτική διδασκαλία όποτε την χρειάζονται.
Θεωρούμε αυτονόητο να προσφέρουμε όχι μόνο ηθική αλλά και ψυχολογική υποστήριξη ώστε τα προβλήματα που ανακύπτουν να βρίσκουν πιο γρήγορα τη λύση τους, να προωθείται η διαδικασία επανασύνδεσης με την οικογένεια, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ή να προωθείται η αναδοχή προκειμένου τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.
Το όραμά μας
“I have a dream” Μ.Λ.Κινγκ
Το δικό μας όραμα είναι να μπορούμε άμεσα να ανταποκριθούμε σε κάθε παιδική φωνή που ζητά βοήθεια. Να δημιουργήσουμε νέο οικογενειακό περιβάλλον που θα προσφέρει στα παιδιά ασφάλεια και σεβασμό.Να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να προωθήσουμε τον εθελοντισμό σε όλους τους τομείς. Να ενισχύσουμε τον θεσμό της αυτόνομης διαβίωσης μετά την ενηλικίωση. Ναι έχουμε όραμα, έχουμε και πίστη σ’ αυτό!
Το Σωματείο & το Ίδρυμα
Η προστασία και η φροντίδα παιδιών που για διάφορους λόγους πρέπει να απομακρυνθούν από τη βιολογική τους οικογένεια.
Μέλη Δ.Σ Σωματίου
Μέλη Δ.Σ Ιδρύματος
Όνομα | Θέση |
---|---|
Î³Ï | MÃÂÃÂûÿà|
κλ | ÃÂÃÂûÿà|
Τσιούρδα Αθηνά | Γενική Γραμματέας |
Μπογιατζή Βάγια | Ταμίας |
Σιδηροπούλου Θεοδώρα | Μέλος |
ffγγγ0x03B3 | ÃÂÃÂûÿà|
Βογιατζη Ελένη | Μέλος |
γγff | ÃÂÃÂûÿà|
αÏα | ttÃÂà|
αÏα | ttÃÂà|
Φραγκούλα (Γιούλη) Κουντουρατζόγλου | Μέλος |
ÎµÏ | ÃÂÃÂûÿà|
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» |
Οργανόγρμμα Ιδρύματος
- Διοικητικό Τμήμα Ομάδα Εργασίας: Διευθύνουσα, Γραμματέας Διοίκησης- Ταμίας, Λογιστής
- Κοινωνικό Τμήμα Ομάδα Εργασίας: Κοινωνικοί Λειτουργοί (2), Ψυχολόγος
- Παιδαγωγικό Τμήμα Ομάδα Εργασίας: Διευθύνουσα, Παιδαγωγοί (4)
- Τμήμα Οικιακής Οργάνωσης Ομάδα Εργασίας: Μαγείρισσα, Καθαρίστρια
- Τεχνικό Τμήμα Ομάδα Εργασίας: Επιστάτης – Οδηγός, Νυχτοφύλακας
Οικονομικά στοιχεία
- Πόροι Οι πόροι του Σωματείου προέρχονται από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του και από χορηγίες & δωρεές εταιριών και ιδιωτών. Οι πόροι του Ιδρύματος προέρχονται από τα έσοδα του Σωματείου, από επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από χορηγίες & δωρεές εταιριών και ιδιωτών.
- Απολογισμός Ιδρύματος_2017.pdf
- Απολογισμός Σωματείου_2017.pdf
- Απολογισμός Ιδρύματος_2018.pdf
- Απολογισμός Σωματείου_2018.pdf
- Απολογισμός Ιδρύματος_2019.pdf
- Απολογισμός Σωματείου_2019.pdf
- Απολογισμός Ιδρύματος_2020.pdf
Αντιστεκόμαστε στην χαοτική πορεία της ζωής αντιτάσσοντας την ανθρωπιά
Μην αναρωτιέστε ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές.
Στη «ΜΕΛΙΣΣΑ» εθελοντές είμαστε όλοι.
Εθελοντές είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αναλαμβάνουν πολλές φορές χρέη υπαλλήλου προκειμένου να μειώσουν το κόστος.Εθελοντές είναι οι συνοδοί των παιδιών στις δραστηριότητες και τις εξόδους τους.Εθελοντές είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βοηθούν στην περίθαλψη και φροντίδα των παιδιών.Εθελοντές οι εκπαιδευτικοί που στέκονται δίπλα στα παιδιά και τα στηρίζουν στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.Εθελοντές και οι επαγγελματίες που, μέσα από την ειδικότητά του ο καθένας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όποτε η Στέγη μας έχει ανάγκη. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στη «ΜΕΛΙΣΣΑ» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άτυπα εθελοντές καθώς βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά, ανεξάρτητα από ωράρια και αργίες, προκειμένου να μη νιώσουν ξανά την αδιαφορία και το περιθώριο. Η ανταμοιβή όλων μας είναι ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά. Η αίσθηση της αυτοπραγμάτωσης και η γαλήνη που αποκομίζουμε με την προσφορά.
Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές.
ΕΣΕΙΣ μπορείτε.
ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τον δρόμο. Να σας στηρίξουμε στα πρώτα σας βήματα και να σας βοηθήσουμε να μας βοηθήσετε.
ΜΑΖΙ θα βρούμε τον τομέα που είναι καταλληλότερος για τον κάθε εθελοντή ώστε η προσφορά του να είναι πηγή χαράς.
Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε.
Δεν περισσεύει κανένας. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε φτάνει να ξέρουμε τον τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα...
- Λήψη αιτημάτων για εθελοντισμό
- Πρώτη διερευνητική συνέντευξη και ενημέρωση
- Τοποθέτηση σε πλαίσιο δράσης
- Συνεργασία και εποπτεία σε εξατομικευμένο επίπεδο.
- Συνεργασία με την ψυχολόγο, όπου θεωρείται ανάγκη.
- Ομαδικές συναντήσεις σε συνεργασία με την ψυχολόγο.
- Πραγματοποίηση κοινωνικών ερευνών για τυχόν διημερεύσεις
ή διανυκτερεύσεις, κατόπιν αιτήματος.
Κατά την πρώτη συνέντευξη, ο εθελοντής ενημερώνεται σχετικά με τα έγγραφα, τα οποία οφείλει να προσκομίσει στο ίδρυμα.
Συγκεκριμένα:
- Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
- Αντίγραφο ποινικού μητρώου
- Απόδειξη Δ. Ε. Η. ή Ο. Τ. Ε.
Σε περίπτωση που οδηγεί:
- Αντίγραφο διπλώματος οδήγησης
Εθελοντισμός - Φιλοξενία – Αναδοχή
Πεποίθησή μας στη «ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι ότι για κάποια παιδιά μια οικογένεια είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να ανθίσουν. Αυτό αξιολογείται σύμφωνα με το εξατομικευμένο πλάνο που διαμορφώνεται για το κάθε παιδί. Για να υλοποιήσουμε αυτήν την πεποίθηση λειτουργούμε από το 2007 μια δράση φιλοξενίας, η οποία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει και σε αναδοχή. Πρόκειται για μία σταθερή και συστηματική σχέση ανάμεσα στα παιδιά που ζουν στη Στέγη και σε οικογένειες, ζευγάρια ή μεμονωμένες γυναίκες.
Στόχος μας, μέσα από την φιλοξενία, είναι να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού, να μειωθεί η ιδρυματική συμπεριφορά του και να αποκτήσει εμπειρία οικογενειακής ζωής. Στις περιπτώσεις όπου η φύση της σχέσης της φιλοξενίας οδηγηθεί σε πιο στενή επαφή και εφόσον οι υπόλοιποι παράγοντες το επιτρέπουν μπορεί να πραγματοποιηθεί κάποιος τύπος αναδοχής με την τοποθέτηση του παιδιού στην οικογένεια. Απώτερος στόχος και ευχή μας είναι να του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει την ζωή του και να φτάσει την ενηλικίωση σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.
Ξεκινά σαν μία ανθρώπινη σχέση ενός ενήλικα – εθελοντή με κάποιο ή κάποια παιδιά και μπορεί να συνεχιστεί σαν μια σχέση φιλοξενίας κατά την διάρκεια των Σαββατοκύριακων, των αργιών και των σχολικών διακοπών. Η σχέση φιλοξενίας μπορεί να οδηγηθεί σε έναν τύπο αναδοχής, πάντα με συστηματική παρακολούθηση από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος, καθώς το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτεί προσεκτικά βήματα ώστε να πετύχει.
Αξιολογούμε ως εξαιρετικά σημαντικό, η στάση των ανθρώπων που έχουν την διάθεση να στηρίξουν την «Μέλισσα» για να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά που έχει στην ευθύνη της, να χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, συνέπεια, διάθεση για ομαλή συνεργασία και εμπιστοσύνη.
Το 2007 μετά από πολύχρονη προσπάθεια, δημιουργήθηκε πλαίσιο για τη λειτουργία του προγράμματος αυτού στο Ίδρυμα «Μέλισσα» με σταθερή επιστημονική και διεισδυτική παρακολούθηση, το οποίο εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Άλλωστε, η τακτική αυτή της «Μέλισσας» εντάσσεται στην υποχρέωση όλων των φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας με βάση το άρθρο 14 του Π. Δ. 337/1993 να λειτουργούν προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.
Η επιστημονική μας ομάδα είναι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσει και να απαντήσει στα ερωτήματά σας.
Τελικό συμπέρασμα:
Η πολύχρονη προσπάθεια του ιδρύματος «ΜΕΛΙΣΣΑ» να προωθήσει τις συνδέσεις των παιδιών με εξωιδρυματικά πρόσωπα, καταλήγει σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, προκύπτει αφενός ότι είναι εφικτή η διατήρηση και η ενδυνάμωση της δράσης αυτής και αφετέρου ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα στα παιδιά. Η πρόοδος των παιδιών που είναι σε σχέση φιλοξενίας είναι οφθαλμοφανής. Αναλυτικότερα, παρουσιάζουν ιδιαίτερη βελτίωση στο τρόπο που συνάπτουν σχέσεις και κάνουν δεσμούς, καθώς και στο βαθμό επανόρθωσης των προηγούμενων τραυματικών εμπειριών τους. Η προοπτική για αυτά τα παιδιά, με δεδομένο ότι έχουν ανθρώπους ως σταθερά σημεία αναφοράς, θεωρείται ότι θα είναι ευοίωνη.
Φιλοξενία - Αναδοχή
Πως μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας.
Μπορείτε να μας στηρίξετε με…- Εθελοντική προσφορά
- Χορηγία σε είδη (τρόφιμα, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια κ.α.) ή υπηρεσίες (εκπαιδευτικές, ψυχαγωγίας, τεχνικές)
- Σύνδεση με χορηγούς εταιρίες για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και της Στέγης (διατροφή, ένδυση, υπόδηση, εκπαίδευση, υποδομές κ.λ.π.)
- Δωρεές
Τραπεζικοί Λογαριασμοί Σωματείου:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:ΙΒΑΝ - GR 9601 7223.3000 5233 0168 45437
SWIFT-BIC PIRBGRAA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5233 0168 45437
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
ΙΒΑΝ - GR 46 0110 8310 0000 831 480007 93
SWIFT-BIC ETHNGRAA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 831 480007 93
EUROBANK:
ΙΒΑΝ - GR 60026.0007 0000 95 0100037581
SWIFT-BIC EFGBGRAA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026 0007 95 0100037581
Τραπεζικοί Λογαριασμοί Ιδρύματος:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:IBAN : GR 63 0171 0700 0060 7004 0030 484
ΚΩΔΙΚΟΣ-SWIFT BIC:PIRBGRAA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6070 040030 484
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
IBAN - GR 91 0110 2100 0000 2104 8003 038
SWIFT-BIC: ETHNGRAA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 210 480030 38
Κλήση από σταθερό του ΟΤΕ στο 901 11 160 160 για την οικονομική ενίσχυση της Στέγης. €3,68/κλήση (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας: 801 11 16 500
Υποστηρικτές:
Οι ανάγκες μας
Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας και μας ενισχύετε ο καθένας με τον τρόπο του.
Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Πάγιες ανάγκες
Εκπαιδευτική ενίσχυση των παιδιών
Δεδομένου ότι η μόρφωση αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εφόδια αυτών των παιδιών για να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής, και με γνώμονα το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα παιδιά ξεκινούν σε μεγάλη ηλικία τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, ή ότι ψυχοκοινωνικά αίτια έχουν αμβλύνει την ικανότητα μάθησης είναι επιτακτική η ανάγκη παρακολούθησης ιδιαίτερων μαθημάτων. Το συνολικό ετήσιο κόστος υπολογίζεται σε 20.000,00 €. Για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης έχει ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός όπου τα χρήματα διατίθενται αποκλειστικά για τα ιδιαίτερα μαθήματα των παιδιών.
Αριθμός Λογαριασμού Eurobank 0026.0139.38.0100918092
Ανάγκες σε είδη καθημερινής χρήσης
Το ετήσιο κόστος για την αγορά προϊόντων καθημερινής χρήσης υπολογίζεται σε 30.000 Ευρώ, μια που η «ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι μια οικογένεια με 24 παιδιά. Επομένως κάθε προσφορά σε είδη παραμένει για τη Στέγη μας πολύτιμη.
Ανάγκες σε ένδυση-υπόδηση
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να καλύπτεται εξατομικευμένα η ανάγκη και η επιθυμία του κάθε παιδιού. Αυτό επιτυγχάνεται με τέσσερις τρόπους:
- Μέσω χορηγιών από διάφορες εταιρίες.
- Μέσω του δικτύου χορηγών όπου ενημερώνονται για την εκάστοτε ανάγκη και αγοράζουν τα είδη που χρειάζεται το κάθε παιδί.
- Μέσω κατάθεσης στο λογαριασμούς της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ»
- Τέλος με δωροεπιταγές από καταστήματα που δίνουν τη δυνατότητα προσωπικής επιλογής στα παιδιά.
Οι ανάγκες μας
Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας και μας ενισχύετε ο καθένας με τον τρόπο του.
Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Έκτακτες ανάγκες
- ΕΙΔΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
- Κουτιά μεγάλα αποθήκευσης πλαστικά
- Σφουγγαρίστρες – Σκούπες – Φαράσια ψηλά
- Ομπρέλες
- Σακούλες απορριμμάτων μεγάλες
- Πιάτα βαθιά - Ποτήρια
- Παντόφλες
- Φαγητοδοχεία (Τάπερ)
- ΤΡΟΦΙΜΑ
- Αυγά
- Ψωμί του τοστ
- Νερά μικρά εμφιαλωμένα
- Βούτυρο
- Kατεψυγμένα Λαχανικά
- Ξηροί καρποί
- ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
- Πλυντήριο ρούχων
- Αφυγραντήρας για χώρο 50 τετρ.μέτρων
- Φριτέζα
- ΕΠΙΠΛΑ
- Τραπεζαρία για εφηβικό σαλόνι
- Παπουτσοθήκες
- ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ
- Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων
Οι ανάγκες μας αλλάζουν κάθε μήνα, οπότε παρακαλούμε να απευθύνεστε στα γραφεία στο τηλ. 2310-341965 ή στο email μας stegimelissa@gmail.com
Νέα Εκδηλώσεις
στο πασχαλινό Bazaar της ΜΕΛΙΣΣΑΣ,
στο νεοκλασικό κτήριο της Βασ. Όλγας 36
Από την Πέμπτη 6 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023
11:00 π.μ.-09:00 μ.μ.
Το Πάσχα είναι η γιορτής της ελπίδας....
...
το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022
(από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ)
Το Πάσχα είναι η γιορτής της ελπίδας....
σας προσκαλεί με χαρά
στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι.
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021/13:00-20:00
Σάββατο & Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021/11:00-20:00
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021/13:00-20:00
Νεοκλασικό Κτίριο της Μέλισσας
Β. Όλγας 36
Σας ευχαριστούμε!
...
Που Βρισκόμαστε
Στοιχεία επικοινωνίας με το Ίδρυμα
Χαρ. Τρικούπη 2, 55236, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Γραμματείας: 2310-341965
Τηλ. Κοινωνικής Υπηρεσίας: 2310-342788
Fax: 2310-343872
e-mail: stegimelissa@gmail.com